Laat een softwarerobot het werk doen

Robotic Process Automation

Robotic Process Automation: uw virtuele collega

Veel bedrijven en overheden zitten midden in het proces van digitale transformatie. Niet alleen informatiestromen, maar ook processen worden in toenemende mate gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Ondanks alle innovaties en de inspanningen die organisaties hebben verricht om processen verdergaand te automatiseren, zien we in de praktijk dat essentiële bedrijfsprocessen nog altijd bestaan uit gegevensverwerkende taken zoals verzamelen, beoordelen en data entry. Deze taken worden gekenmerkt door een hoge mate van handmatig werk, wat veel tijd kost, foutgevoelig is en vaak minder uitdagend is voor medewerkers.

De oplossing waarmee organisaties een volgende stap kunnen zetten in het automatiseren van werkprocessen is Robotic Process Automation (RPA): een softwareoplossing die veel, zo niet alle, handmatige en voortdurend terugkerende gegevensverwerkende taken kan uitbannen. Met RPA is het mogelijk taken te automatiseren die tot nog toe zijn blijven liggen.

Efficiency en RPA

Vrijwel iedere organisatie staat onder druk om de efficiency op te voeren. Het digitaliseren en automatiseren van bestaande bedrijfsprocessen biedt hiervoor goede mogelijkheden. Toch leunen nog veel bedrijven binnen hun digitale processen op handmatige taken voor vitale bedrijfsprocessen, zoals het verzamelen van informatie uit verschillende systemen, websites en portals. De uitvoering van deze repeterende handelingen vraagt vaak veel van medewerkers. Steeds opnieuw in- en uitloggen in diverse systemen, geen up-to-date informatie beschikbaar hebben en fouten zijn vaak het gevolg. Met onze RPA softwareoplossing van Kofax laat u de softwarerobot (handmatige) terugkerende werkzaamheden uitvoeren.

Creëer een digitaal team met RPA

Robotic Process Automation oftewel softwarerobots voeren routinematige bedrijfsprocessen uit door de manier na te bootsen waarop mensen met applicaties omgaan via een gebruikersinterface en volgen eenvoudige regels om beslissingen te nemen.

Waarvoor RPA inzetten?

RPA inzetten

Door de inzet van RPA creëert u als organisatie extra inzet binnen uw medewerkersteam.

Het automatiseren van repetitieve processen wordt door velen de vierde industriële revolutie genoemd en staat aan de basis van de volgende efficiëntie verbetering in uw organisatie. Veel organisaties gingen u al voor, waaronder Gemeente Weert.

Laat u informeren over de invoering van Robotic Process Automation binnen uw bedrijfsprocessen, wij verzorgen graag een inspiratiesessie. Of volg de introductie Workshop RPA.

Klantervaring Gemeente Weert
In de video vertelt Marco van Dijk u graag over het RPA proces.

Aanvragen Whitepaper Robotic Process Automation (RPA) slim automatiseren met de digitale collega van de toekomst

  • Vul hier uw gegevens in en u ontvangt de whitepaper Robotic Process Automation (RPA) slim automatiseren met de digitale collega van de toekomst

Voordelen Robotic Process Automation

  • Verlaag kosten door repetitieve handelingen te automatiseren
  • Schaalbaar en flexibel, bij piekbelasting voeg software robot toe
  • 24/7 operationeel
  • Medewerkers richten zich meer op inhoudelijke werkzaamheden
  • Minder foutgevoelig
MEER WETEN?

Neem contact met ons op