Blog Glorieus ten onder gaan

Met ons eerste webinar gingen we glorieus ten onder

Zo vooruitstrevend als de IT-wereld is als het om digitalisering gaat zo traditioneel en arbeidsintensief is in IT de aanpak van Sales vaak nog. Accountmanagers die verplicht elke maandag vijf afspraken moeten maken, een demo en inspiratiesessies gebruiken om een vervolgafspraak te maken en dan hopen dat er prospects met serieuze interesse gevonden worden.

Een heel andere aanpak wordt gehanteerd in de wereld van de consumentenmarketing. Daar richt men zijn communicatie op grote doelgroepen, probeert men met klantenkaarten contactgegevens en klantprofielen op te bouwen en gerichte aanbiedingen te doen.

Wat zou het toch mooi zijn als je in IT met relatief weinig moeite en kosten ook met grote groepen potentiële prospects in contact zou kunnen komen. Verlekkerd door dit idee en met een aantal aantrekkelijke producten in het schap bedachten wij net voor de Corona-crisis dat het tijd was om ons eerste webinar te organiseren.

Test altijd je Webinar
Hoogtijd om een testwebinar te plannen in de opnamestudio van een relatie uit ons netwerk. Prachtige techniek, green screens, mengpanelen voor beeld en geluid en spontane presentaties. Wat waren we benieuwd naar de reacties van via het web meekijkende collega’s. Jammer dat de link naar de URL voor de juiste webpagina tijdens onze live proefuitzending niet werkte.

Glorieus ten onder?!
Zo’n generale ‘hoort’ natuurlijk niet helemaal goed te lopen, op naar het live moment dan gaat het helemaal goedkomen. Maar niets was minder waar… Tijdens het webinar viel de bandbreedte van de internetverbinding het eerste kwartier een aantal keren terug naar 18KB. Stoppen was geen optie. Liever gingen we glorieus ten onder. Gelukkig was de tweede helft met een live demo wel een succes. Achteraf konden we zien dat het merendeel van de deelnemers de technische beperkingen trotseerde en toch bleef kijken of in ieder geval niet uitlogde.

TIP Semi live Webinar
Toch stimuleerde het om een tweede webinar voor een nieuw product te organiseren. Straatwijs geworden hebben we deze keer gekozen voor een vooraf opgenomen versie. Deelnemers die zich hadden aangemeld konden via Webinargeek inloggen en hadden de mogelijkheid om via de chatfunctie  vragen te stellen en antwoord te krijgen.

Nabellen van de deelnemers van het eerste webinar leerde dat authenticiteit en de inhoud van de  boodschap belangrijker zijn dan een gelikte presentatie. Misschien wel door de glorieuze ondergang wilde iedereen graag de dagen erna nog even over de boodschap napraten met onze accountmanagers.

Jan Kooiker
Directeur BMconsultants

Meer weten?

Neem contact met ons op