BMconsultants Logo
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Digitale handtekening

Door het vele thuiswerken komen we voor digitale uitdagingen te staan, neem bijvoorbeeld de handtekening op orders, offertes ed. Hoe krijgt u alle benodigde handtekeningen op een rechtsgeldige en beveiligde manier op uw digitale document? Dat is makkelijker dan u misschien denkt!

Digitale handtekening in 3 stappen

Stap 1: De ondertekenaar(s) ontvangen een mail met link naar het te ondertekenen document of met melding dat een document klaar staat ter ondertekening.

Stap 2: Iedere ondertekenaar krijgt een email met een link naar het document (of de documenten) die ondertekend moeten worden. Optioneel kan er additioneel een unieke code via sms aan de ondertekenaar gestuurd worden. Deze unieke code moet de ondertekenaar dan eerst ingeven voordat het document bekeken en ondertekend kan worden. Nadat de ondertekenaar vervolgens akkoord is gegaan met het digitaal ondertekenen van het document, wordt het document geopend en kan het bekeken en ondertekend worden.

Stap 3: Nadat alle handtekeningen zijn gezet ontvangt iedereen automatisch een exemplaar van het digitaal ondertekende document.

Dit ondertekeningsproces is beschikbaar en toegankelijk op zowel PC als mobiel apparaat en uiteraard veilig en betrouwbaar te gebruiken.

Betrouwbare, beveiligde en rechtsgeldige digitale handtekening

Met Kofax SignDoc haalt u een betrouwbare, beveiligde en rechtsgeldige digitale handtekening oplossing in huis waar u in deze tijden niet zonder kunt. Uiteraard te koppelen met uw eventuele bestaande Kofax softwareoplossing(en).

Voordelen digitaal ondertekenen

  • Volledig rechtsgeldige elektronische handtekening
  • Verkorte doorlooptijden
  • Verlaging operationele kosten
  • Controle over de te tekenen of getekende documenten
  • Beveiligd ondertekeningsproces
  • Compliant (voldoet aan wet- en regelgeving)
  • Ook mogelijk op mobiele apparaten

Meer weten?

Neem contact met ons op