Digitale Postkamer

De inkomende poststroom wordt steeds complexer: informatie komt via een toenemend aantal stromen (digitaal, post) op vele plaatsen uw organisatie binnen. Daarbij is het belangrijk dat al uw medewerkers zo snel mogelijk toegang hebben tot deze documenten, ongeacht de locatie van hun werkplek of apparaat waarmee men werkt. Ook worden de gestelde eisen aan documentopslag en classificatie van deze informatie voortdurend hoger. Kortom, het beheer van al uw documentstromen is een arbeidsintensieve opgave.

Efficiënt digitaal verwerken van post

Wij hebben een DigitaalOntvangstPortaal ontwikkeld, waarmee de verwerking van alle binnenkomende post (zowel analoog als digitaal) snel, efficiënt en kwalitatief hoogwaardig verwerkt kan worden. Met het Kofax Capture/Transformation platform en het Kofax TotalAgilty platform zorgen we ervoor dat al uw analoge en digitale poststromen automatisch beschikbaar komen voor uw medewerkers en dat documenten automatisch worden geclassificeerd en gedistribueerd.

Al uw documentstromen digitaal beschikbaar met de Digitale Postkamer

Het doel van een digitale postkamer is het verhogen van de efficiency van uw medewerkers. Met Kofax software worden alle documentstromen automatisch gedigitaliseerd, geclassificeerd en van metadata voorzien om deze vervolgens af te leveren aan bijvoorbeeld uw Zaaksysteem, DMS of Financieel systeem dan wel elk gewenst andere achterliggende systeem. 

Het handmatig invoeren van gegevens behoort hiermee voor het grootste deel tot het verleden!

Nieuwsgierig geworden? Vraag de White Paper DigitaalOntvangstportaal (DOP) aan en bekijk de film van de gemeente Waterschap Vallei en Veluwe en beleef de ervaring van hun digitale postkamer.  

Voordelen digitale postkamer

 • Alle poststukken digitaliseren
 • Eén gebruikersinterface voor analoog en digitaal
 • Postverwerking efficiënter en slanker
 • Automatische classificatie en distributie naar systemen/afdelingen
 • Verschillende importconnectoren zijn integraal onderdeel
 • Automatische herkenning van metadata
 • Uniforme documentclassificatie
 • OCR ondersteunde registratie
 • Specifieke verwerking mogelijk
 • 100% correcte registratie in DMS/Zaaksysteem
 • Mogelijkheid tot koppeling met RPA-of Anonimiseringssoftware 

“Onze poststromen werden hoofdzakelijk handmatig verwerkt. We waren op zoek naar een oplossing om dit werkproces te digitaliseren en zo veel mogelijk te automatiseren. Inmiddels werken wij geruime tijd met de DigitaalOntvangstPortaal oplossing van BMconsultants. Alle poststromen zijn geoptimaliseerd, het registreren en valideren van documenten gaat accuraat en snel. Het is nu mogelijk om via één gebruikersinterface de documenten voor alle achterliggende applicaties te registreren en te routeren naar de juiste afdeling of medewerker. Onze afdeling Registratuur heeft een professionaliseringsslag gemaakt, waarbij  veel kennis is opgedaan om zo zaakgericht mogelijk te werken. Inge Maas, Supervisor, Gemeente Zwolle” Projectomschrijving

Inge Maas

Supervisor, Gemeente Zwolle

Download Leaflet

DigitaalOntvangstPortaal