BMconsultants Logo
Search
Close this search box.

Klantervaring Tandtechnisch Laboratorium zet RPA in voor een gestroomlijnd digitaal proces

“RPA is met name geschikt voor systemen waarvoor integratie in eerste instantie niet mogelijk is. Uiteindelijk worden er nu maandelijks tienduizenden opdrachten digitaal verwerkt. Het belangrijkste resultaat voor Modern Dental is een foutloze en schaalbare afhandeling van het digitale proces. Als je eenmaal met RPA begint, ontstaan de kansen vanzelf voor verdere automatisering. ” Almon Rietdijk / Business Technology Manager Modern Dental

Klantvraag
Jaarlijks maakt Modern Dental meer dan een half miljoen tandtechnische producten. Om een passende kroon te maken is traditioneel een beetmonster van het gebit nodig. Deze afdruk werd nog niet heel lang geleden uitsluitend fysiek gemaakt en opgestuurd per koerier naar het tandtechnische laboratorium. Dit zorgde ervoor dat alle werkstukken op eenzelfde manier aangeleverd, verwerkt en in productie genomen werden.
De opkomende digitalisering maakt het logistieke landschap met rasse schreden complexer. In de eerste plaats wordt de fysieke afdruk vervangen door een digitale versie. Aanvullend komen de digitale afdrukken vanuit verschillende bronnen. Er zijn veel verschillende merken digitale mondscanners, met elk hun eigen portaal. Dat maakt controleren op nieuwe afdrukken en het verwerken ervan erg tijdrovend. Het voordeel van de digitalisering is dat er geen reistijd verloren gaat, maar hiervoor komt in de plaats een extra verwerkingstijd. Ook het versturen van digitale bestanden is complexer dan per koerier. Normaliter is er een eenvoudig sorteersysteem per productielocatie binnen en buiten Europa wat op een gezette tijd per dag vertrekt. Het digitale proces is ongrijpbaarder, omdat je letterlijk niets in je handen hebt en gaat de hele dag door.

De opdracht
Met de inzet van Kofax Robotic Process Automation is Modern Dental erin geslaagd om een gestandaardiseerd proces te verzorgen voor de orderverwerking. Ongeacht het merk mondscanner dat de tandarts gebruikt worden er softwarerobots aan het werk gezet om alles op één manier binnen te laten komen. De bestanden worden automatisch gekoppeld aan opdrachten en zo worden ook automatisch bestanden verzonden naar de juiste productielocatie. Een verzonden scan van de tandarts is daardoor binnen enkele uren verwerkt en in productie. Het bouwen en onderhouden van de softwarerobots wordt door Modern Dental zelf uitgevoerd.

Elysee Dental Logo

Ja, ik wil graag jullie nieuwsbrief ontvangen.

Meer weten?

Neem contact met ons op