BMconsultants Logo
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Robotic Process Automation

Robotic Process Automation: uw virtuele collega

Veel bedrijven en overheden zitten midden in het proces van digitale transformatie. Niet alleen informatiestromen, maar ook processen worden in toenemende mate gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Ondanks alle innovaties en de inspanningen die organisaties hebben verricht om processen verdergaand te automatiseren, zien we in de praktijk dat essentiële bedrijfsprocessen nog altijd bestaan uit gegevensverwerkende taken zoals verzamelen, beoordelen en data entry. Deze taken worden gekenmerkt door een hoge mate van handmatig werk, wat veel tijd kost, foutgevoelig is en vaak minder uitdagend is voor medewerkers.

De oplossing waarmee organisaties een volgende stap kunnen zetten in het automatiseren van werkprocessen is Robotic Process Automation (RPA): een softwareoplossing die veel, zo niet alle, handmatige en voortdurend terugkerende gegevensverwerkende taken kan uitbannen. Met RPA is het mogelijk taken te automatiseren die tot nog toe zijn blijven liggen.

Efficiency en RPA

Vrijwel iedere organisatie staat onder druk om de efficiency op te voeren. Het digitaliseren en automatiseren van bestaande bedrijfsprocessen biedt hiervoor goede mogelijkheden. Toch leunen nog veel bedrijven binnen hun digitale processen op handmatige taken voor vitale bedrijfsprocessen, zoals het verzamelen van informatie uit verschillende systemen, websites en portals. De uitvoering van deze repeterende handelingen vraagt vaak veel van medewerkers. Steeds opnieuw in- en uitloggen in diverse systemen, geen up-to-date informatie beschikbaar hebben en fouten zijn vaak het gevolg. Met onze RPA softwareoplossing van Tungsten Automation (voorheen Kofax) laat u de softwarerobot (handmatige) terugkerende werkzaamheden uitvoeren.

Creëer een digitaal team met RPA

Robotic Process Automation oftewel softwarerobots voeren routinematige bedrijfsprocessen uit door de manier na te bootsen waarop mensen met applicaties omgaan via een gebruikersinterface en volgen eenvoudige regels om beslissingen te nemen.

Waarvoor RPA inzetten?

Data Entry

De Data Entry robot voert kant en klare gegevens door naar een ander systeem

Het beste te gebruiken als integratie duur is of complexe logica paden vereist

Validatie en Verificatie

De validatierobot wordt meestal gebruikt om een real-time oproep te doen naar een systeem om de nauwkeurigheid of authenticatie van een transactie te verifiëren

Vervangt de menselijke controle slag

Systeem integratie

Een systeem-integratierobot wordt gebruikt om een verbinding te maken tussen systemen die anders te ingewikkeld of te arbeidsintensief zou zijn om te integreren

De traditionele manier is te kostbaar

Trigger en gepland

Deze robots nemen taken over die eenvoudig van aard zijn, maar niet kunnen worden uitgevoerd voordat een bepaalde gebeurtenis plaatsvindt

Het best in te zetten bij taken voor een maandelijkse afsluiting

Het automatiseren van repetitieve processen wordt door velen de vierde industriële revolutie genoemd en staat aan de basis van de volgende efficiëntie verbetering in uw organisatie. Veel organisaties gingen u al voor, waaronder Gemeente Weert.

Laat u informeren over de invoering van Robotic Process Automation binnen uw bedrijfsprocessen, wij verzorgen graag een inspiratiesessie.

Klantervaring Gemeente Weert
In de video vertelt Marco van Dijk u graag over het RPA proces.

Interview Marco van Dijk
Video afspelen

Aanvragen Whitepaper Robotic Process Automation (RPA) slim automatiseren met de digitale collega van de toekomst

Vul hier uw gegevens in en u ontvangt de whitepaper Robotic Process Automation (RPA) slim automatiseren met de digitale collega van de toekomst

Voordelen Robotic Process Automation

  • Verlaag kosten door repetitieve handelingen te automatiseren
  • Schaalbaar en flexibel, bij piekbelasting voeg software robot toe
  • 24/7 operationeel
  • Medewerkers richten zich meer op inhoudelijke werkzaamheden
  • Minder foutgevoelig

Meer weten?

Neem contact met ons op